Tips 01 hvis du er engstelig for å fly

Snakk med piloter og kabinpersonale
Ut i fra hva jeg selv kan tenke meg, så vil det være svært nyttig å få til en samtale med en pilot eller en kabinansatt, eller kanskje begge deler. Ikke bare idét du stiger ombord i flyet, men kanske under helt andre omgivelser – hvor dere har god tid til å snakke.

Det som i svært mange tilfeller fører til engstelse, er forskjellige lyder i flyet. En pilot vil kunne fortelle deg hva slags lyder du kan forvente å høre fra du kommer ombord i flyet, og til du stiger av på destinasjonen din. Han eller hun vil også kunne fortelle akkurat hva som skjer når du hører disse lydene. Disse tingene vil du nok i de fleste tilfeller kunne bli fortalt av en kabinansatt også.

Svane
Foto: Maurice Koop


Hvordan få til en slik samtale?

Ikke alle kjenner noen som jobber i fly, men det finnes absolutt muligheter. Du kan jo for eksempel lage deg en brukerkonto på et forum for flyging og flyinteresserte. Legg ut en post der, og skriv hvor du bor – og hva du ønsker å snakke om. Kanskje vil en nærboende pilot snappe opp dette, så kan dere avtale et møte.

 

Dette er mine personlige betraktninger rundt dette. Har du andre meninger eller forslag, så skriv gjerne i kommentarfeltet nedenfor :-)