Søndagstur til Mallorca

Flere innlegg du kan lese...

4 kommentarer

 1. Helene sier:

  Hei kan jeg spørre om hvordan du synes det er å være flyvert? Jeg selv er ikke så glad i å fly men må fly:/ har du tips til hvordan man kan like å fly? Opplever dere turbulens hvert fly tur?

  • FlyVerten sier:

   Hei Helene! Takk for melding :-) Jeg synes det er helt topp å være flyvert! Jeg er veldig interessert i fly og flyging, og i denne jobben har jeg mitt arbeidssted ombord i et fly. Kunne vel nesten ikke blitt bedre?! I tillegg får jeg mange muligheter til å sitte i cockpit, noe jeg synes er like gøy hver gang.

   Turbulens opptrer i mange forskjellige «versjoner», og en eller annen type turbulens opplever vi nok de fleste gangene vi flyr. Som regel skal vi fly gjennom et skydekke, enten før landing eller etter takeoff, og da rister det stort sett littegrann. Store skyer, de som typisk ser ut som store bomullsdotter, er de som oftest gir en del risting. Spesielt hvis de er mørke i tillegg. Vi kan også oppleve en del turbulens når vi flyr over fjellkjeder, eller når vi flyr inn eller ut av såkalte jetstrømmer. (Både turblens og jetstrømmer skal jeg skrive om snart). Vi opplever relativt ofte turbulens rundt Oslo og Trondheim.

   Stort sett vet crewet hva som venter oss av turbulens. Vi kan få vite det fra værdata, som vi får før flygningene – og vi kan få rapporter fra piloter som nylig har flydd samme rute i samme høyde. Det som derimot kan skje, er at vi får en såkalt «Clean air turbulence». Den er uforutsigbar, og det hender fra tid til annen at den er såpass kraftig at setebeltelyset blir slått på av pilotene. MEN… turbulens vil ikke skade flyskroget eller gjøre noen teknisk skade på flyet. Men det er klart at kraftig turbulens kan forårsake at noen søler varm kaffe over seg og slike ting, og på DEN måten utgjøre skade. (Jeg har ikke opplevd det enda, og jeg har vært 308 timer i lufta som flyvert).

   Hvordan kan du like å fly? Kanskje det kan være OK å finne ut av hva alle lydene du hører faktisk ER for noe, slik at du vet hva som foregår? Ellers vil jeg tro at det er ålreit å lede oppmerksomheten bort fra selve flygingen. På avgang og landing kan du lese bok/blad, underveis kan du lytte til musikk eller høre på podcaster osv. Ellers kan jeg bare si det samme som jeg alltid sier: Å fly er den tryggeste måten du kan reise på :-)

   Det ble langt dette her, og jeg vet ikke engang om det hjelper. Men jeg håper du kan snu på flisa, og at du begynner å like flyging. Det er jo helt fantastisk å fly! 😀

   • Helene sier:

    Tusen takk for at du har svart på meg og at du har brukt tiden til å svare meg utrolig snilt av deg. Setter stor pris og har følgt med på det du skriver her og jeg synes at det er bra. Skulle ønske også at eg kunne være så komfortabel, nå i en uke har jeg gruet meg til å rejse med fly, klarer ikke sove også videre.. Noe som er utrolig kjedelig… Jeg skal rejse fra Oslo Til Tyrkia.. Og det er både lydene og ristingen.. Samt at det er så Høyt oppe som skremmer meg… Når det er turbulens tenker jeg med en gang negative ting.. Håper at jeg kan møte folk som deg som informerer i flyet.vet du noe om internetten er bra i flyet for eksempel kan man ringe fra flyet med wifi? Kanskje tiden går litt fortere når man tenker på noe annet som du sier..:/

   • FlyVerten sier:

    Hvis du får et fly med wifi, så kan du ihvertfall chatte med noen på bakken. Ringing er foreløpig vanskelig. God tur :-) Går sikkert veldig bra!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>