Notice: wp_enqueue_script was called incorrectly. Scripts and styles should not be registered or enqueued until the wp_enqueue_scripts, admin_enqueue_scripts, or login_enqueue_scripts hooks. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 3.3.) in /home/2/f/flyverten/www/wp-includes/functions.php on line 3676

Notice: wp_enqueue_style was called incorrectly. Scripts and styles should not be registered or enqueued until the wp_enqueue_scripts, admin_enqueue_scripts, or login_enqueue_scripts hooks. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 3.3.) in /home/2/f/flyverten/www/wp-includes/functions.php on line 3676

Warning: Declaration of WPPopularPostsWidget::update($new_instance) should be compatible with WP_Widget::update($new_instance, $old_instance) in /home/2/f/flyverten/www/wp-content/plugins/wp-popular-posts/popularposts.php on line 0

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/2/f/flyverten/www/wp-includes/pomo/translations.php on line 202

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/2/f/flyverten/www/wp-content/themes/Hueman021/option-tree/ot-loader.php on line 98

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/2/f/flyverten/www/wp-content/themes/Hueman021/option-tree/ot-loader.php on line 326

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/2/f/flyverten/www/wp-includes/pomo/translations.php on line 202
Lyst på cabin crew-jobb? | Flyverten

Lyst på cabin crew-jobb?

Flere innlegg du kan lese...

58 kommentarer

 1. Kantarell sier:

  Hei Flyverten! Jeg skal på cabin crew-kurs hos Norwegian snart, og lurer på om jeg MÅ ha bil for å jobbe i Norwegian? M.a.o. hva er det tidligste du kan bli innkalt til check-in på flyplassen, også ved stand-by, og tror du det går an å forholde seg til drosje de gangene en jobber utenom flybussens avgangstider, eller MÅ en alltid ha tilgang til egen bil? Har base BGO. Flott at du blogger igjen, forresten, og håper du begynner å fly igjen så vi kan bli kolleger!

  • FlyVerten sier:

   Hei hei! Så bra at du fikk jobben! Grattis :-)

   Ahh… hvordan var det der igjen da?!? Altså… de fleste jeg avsluttet arbeidsdagene med, skulle hjemover med flytoget. Derfor kan det ikke være noe krav om at man må ha bil. Men jeg husker faktisk ikke hvordan de gjorde det før flytog og buss gikk. Det må nesten være drosje (?). Uansett… dette får du spørre om på kurset kanskje. Jobben har du jo fått (hvis du består kurset så klart) :-) Den tidligste innsjekken jeg kan huske at jeg hadde, var klokka 05:00 tror jeg. Hjemmestandby mener jeg og huske at kunne begynne klokka 04:00 (men da kan du jo sove til de ringer). Tidligste standby på flyplassen tror jeg at jeg hadde fra 06:00. Vet heller ikke om det er forskjell på basene.

   Sorry for at det ikke ble så bra svar. Men, dette finner du ut av på kurset tror jeg. Ønsker deg masse lykke til. Og jada… det kan godt hende vi blir kolleger en gang.

 2. Kristine sier:

  Hei,

  jeg har veldig lyst å jobbe som flyvertinne, men ser at verken SAS, Norwegian eller f.eks Thomas Cook ansetter for øyeblikket. Ettersom hva jeg har forstått søker de puljevis ett par ganger i året..?
  Tror du det er mulighet for at de søker flere flyvertinner før sommeren?

  Mvh
  Kristine

 3. Ariel sier:

  Heisann, Jeg vil gjerne også bli en del av ett kabinpersonale.
  Jeg ser du har svart Kristine her i går, men… Jeg bor i Bergen. Kan jeg også sende inn interesse skjemaet selv om de har base på Gardemoen? Jeg har ikke lyst til å flytte.
  Evt hvor søker mann?
  Tusen takk for svar.

  • FlyVerten sier:

   Hei Ariel!

   Jeg har egentlig ingen fasit på dette. Det er Proffice Aviation som har alle svarene. Jeg bare sitter og «Tror» :-) Men det jeg vet, er at man kan ha en base i en annen by enn den man bor i. Foreslår at du også tar kontakt med dem og stiller spørsmålet til Proffice. Håper det går bra.

 4. Mia sier:

  Hei!

  Bare et kort spørsmål! Er det sant som det står i denne artikkelen at flyverter/vertinner tjener 469 000 i året hos Norwegian? Jeg vurderer å søke jobb i Norwegian og lurer på hva lønnen er, men tenker at denne summen er for god til å være sann (?)

  På forhånd tusen takk

  http://e24.no/naeringsliv/lavere-loennsnivaa-hos-sas-enn-norwegian/22716324

  • FlyVerten sier:

   Hei Mia!

   Så hyggelig at du vil bli flyvertinne :-)
   Jeg er nok ikke den rette til å kommentere selskapets lønninger, men jeg kan vel innrømme at dette ikke er noen begynnerlønn. Det står jo at det er snittlønn for kabinansatte. Med andre ord er det folk med lang ansiennitet som er med og drar opp snittet i denne statistikken.

   Men… lønna som nyansatt er helt fin den, og jobben er topp – så… løp og søk! :-)

 5. JAsien osman sier:

  Hei betaler norwegian for flytoget til oslo? Og kan man jobbe på landdistanse hos norwegian? Eller sas

  • FlyVerten sier:

   Hei Jasien!

   Jeg er faktisk litt usikker, ettersom jeg har egen bil. Men, man får veldig fine avtaler for parkering på OSL, så jeg er ganske sikker på at de har gode priser på Flytoget også. Norwegian Long Haul er et helt eget selskap, med egne kabinansatte. Jeg har enn så lenge ikke sett noen stillingsutlysninger for stillinger på langdistanse. SAS vet jeg lite om :-)

 6. Sindre Kristiansen sier:

  Hei!
  Min kjæreste har veldig lyst til å jobbe som cabin crew, men hun er fra Østerrike og kan meget lite norsk (foreløpig). Flytende i engelsk (og tysk selvsagt). Er det krav om norskkunnskaper på utenlandsreiser eller holder det med engelsk? Eller må man ta både innenlands og utenlands etter behov fra selskapet? Håper du kan svare på disse spørsmålene ettersom hun veldig gjerne ønsker seg en karriere innen flyvning :)

  Hilsen
  Sindre

  • FlyVerten sier:

   Hei Sindre!

   Takk for melding! Gøy å høre at hun vil jobbe som flyvertinne. Hvis hun skal søke på en av basene i Norge/Skandinavia, så TROR jeg det er en forutsetning å snakke et skandinavisk språk. Du må nesten bare spørre de som ansetter.

   Når det gjelder innenriks/utenriks, så flyr vi begge deler omtrent like mye. Hvis du ser på min statistikk på flightdiary.net/flyverten – så ser du at det er nesten 50/50. Med andre ord – man kan ikke velge å fly kun det ene eller det andre.

   Håper dere finner ut av det, og at hun får jobbe som flyvertinne en gang :-)

 7. Mona Larsen sier:

  Hei

  jeg lurte på er det noen ovre grense på alder for å bli flyvertinne?

  • FlyVerten sier:

   Hei Mona!

   Ikke som jeg vet. Jeg jobber ofte med folk i 40-og 50-årene som akkurat har startet. Gikk også på kurs med ei på 45 år i fjor. Prøv 😀

 8. Kamilla sier:

  Hei flyverten!

  Jeg skal på første intervjurunde til SAS nå i begynnelsen av november (ressurspool cabin crew). Har du tips til hvordan jeg skal forberede meg til intervjuet? Bør jeg kunne mye om selve selskapet SAS? Må selvfølgelig kunne positive/negative sider om meg selv osv. Jeg må også ha med et personlig brev til intervjuet, noe tips til hva jeg skal skrive der? Selv tenker jeg at det må være et motivasjonsbrev til hvorfor jeg passer som cabin crew (?). Hadde vært såå snilt av deg om du kunne hjulpet meg, da jeg har veldig lyst til å jobbe i luften :-)

  • FlyVerten sier:

   Så bra Kamilla! Grattis 😀

   Jeg vil påstå at det alltid er viktig å vite litt om selskapet som skal intervjue deg. Hva slags flytyper flyr de, litt om rutenettet, hvem er sjef for forskjellige avdelinger osv. Sikkert ikke hundre prosent nødvendig, men absolutt anbefalt. I brevet bør du ihvertfall skrive hvorfor du søker stillingen. Jeg er ikke supergod på sånne ting selv, men kanskje noen andre her har gode råd?

   Var ikke særlig utfyllende svar, men du får spørre igjen, om det er noe mer konkret du lurer på? :-)

   • Kamilla sier:

    Tusen takk for svar :) Dette hjalp! Vet du forresten noe om hvordan steg 1-intervjuet er? Jeg har hørt det er gruppeintervju hvor man får en «case», men jeg vet ikke om dette stemmer?

   • FlyVerten sier:

    Hei Kamilla! Bare hyggelig 😀

    Jeg vet egentlig ingenting om hva som skjer videre. Jeg hadde en litt annen søkerprosess tror jeg. Kanskje noen andre her vet?

 9. henrik sier:

  Er det mulig og få sommerjobb på fly når man er 15år ?
  Jeg har hatt en drøm om og bli flyvert siden jeg var seks sju år, og har tenkt og gå service og samferdsel neste år :-)

  • FlyVerten sier:

   Hei Henrik!

   Takk for melding. Koselig å høre at du vil bli flyvert. Men du må nok vente til du nærmer deg 20 år for å jobbe i flyet. Håper du får muligheten om fem år da.

 10. henrik sier:

  takk, men er det mulig og få bli med på flyturer og se hva dere gjør ?

 11. Maren89 sier:

  Hei:)

  Jeg lurte på om det finnes stillinger der man kan jobbe kun bestemte helger som flyvertinne? Har allerede en fulltidsjobb og trives der, men ønsker meg en ekstra jobb, og har alltid hatt et indre ønske om å jobbe på fly:) er dette vanlig?

  • FlyVerten sier:

   Hei Maren!

   I Norwegian har man dessverre ikke mulighet til å jobbe på den måten, men det KAN jo hende at det er mulig i andre selskap. Tror kanskje jeg har hørt at man kan jobbe slik som dette dersom man er i SAS sin ressurspool, men jeg aner egentlig ikke. Noen andre som vet eller? SAS-folka? Håper i hvertfall at du finner ut av det :-)

 12. Michael sier:

  Hei Flyverten. jeg driver og ser etter deltidsjobber og sånt på Finn.no og plutselig ramlet over Cabin crew jobb hos Thomas Cook Airlines, dette så ut til at det skulle være for sommersesongen. jeg fylte 18 i fjor sommer og lurer på om dette er noe som er anbefalt som sommerjobb? jeg har flydilla som bare det og ramle over en slik mulighet er ikke noe som kommer opp så fort.

  Ville dette passet meg i det hele tatt da? og vet du hvor lenge denne sommersesongen varer (omså dato fra start til slutt) :3

  • FlyVerten sier:

   Uff da! Glemte helt å svare på denne jeg.

   Sommersesongen i Norwegian kan starte allerede i april, og varer gjerne ut september. Det er sånn cirka vanlig ansettelsesperiode for sommervikarene. Kommer litt an på når hver enkelt ønsker å starte-

   Når det gjelder Thomas Cook, så aner jeg ikke hva slags regler de har. Men, jeg gjetter at også de har 20-årsgrense. Dette har å gjøre med spritservering osv. Skriv en mail og spør du, så får du garantert riktig svar :-)

 13. Christine sier:

  Hei. Hvordan er arbeidsdagene til en flyvert? Og vet du hvor stor sjangs det er for å få fast stilling etter en evt sommerjobb som Cabin Crew? Må man ta noe mer kurs etterpå for å fortsette å jobbe i lufta?

  • FlyVerten sier:

   Hei Christine!

   Det beste svaret jeg kan gi på det første er, klikk deg litt hit og dit på denne bloggen, så kan du lese mye om hvordan dagene er.

   Nå kan jeg bare svare for Norwegian, men jeg tror at fast ansettelse er vanskelig. Derimot er det store sjanser for å få fortsette i vikariater. Etter sommerjobben bever du ikke mer kursing, annet enn oppfriskningskurs som alle må på innimellom.

 14. Elin sier:

  Hej!

  Hur ser flygbolagen på synliga tatueringar för flygvärdinnor?

  Tack på förhand!

  • FlyVerten sier:

   Hei Elin!

   Man kan ikke ha synlige tatoveringer som flyvertinne. I hvertfall ikke i de selskapene jeg kjenner til. Men man kan jo bruke tin for å skjule dem.

 15. Lill-Ann Salte sier:

  Hei

 16. Lill-Ann Salte sier:

  Hei

 17. Kine sier:

  Hei :)
  Jeg vil gjerne bli flyvertinne, og har derfor googlet litt forskjellige ting. Jeg bor i Bergen, og vil ikke flytte.. Jeg ønsker også helst å jobbe med langdistanse flygninger.
  Tror du dette lar seg gjøre, eller er det urealistisk? Har en venninne som fikk stilling i SAS, og hun flyttet akkurat til Oslo. (Hun har mulighet til det, det har dessverre ikke jeg).

  Hvordan går jeg fram for å få kontakt med flyselskapene? Jeg så linken du la ved på en av de tidligere svarene ovenfor her, til Proffice, men er det den «eneste» måten? Er det noen man kan f.eks ringe direkte?
  Jeg jobber gjerne for SAS og Norwegian.

  • FlyVerten sier:

   Beklager sent svar. Akkurat kommet tilbake fra permisjon:

   Hei Kine!

   Når du bor i Bergen, så begrenser det seg litt tror jeg. Det er nok ingen langdistanse-selskaper som har base der – såvidt jeg vet. Men Norwegian har base i Bergen, og det burde absolutt la seg gjøre å søke seg dit. Vet at de søker folk til sommerjobb der nå. Sjekk ut https://www.norwegian.no/om-oss/selskapet/jobb/

 18. Amanda sier:

  Hei,

  Jeg har lyst til å være med på Emirates sine open days i morgen. Kanskje du kan svare meg på noen spørsmål?
  Vet du om man må ha laget en søknad på dems nettside først? Hva må man ha med seg på en open day?

 19. Benedicte sier:

  Hei!

  Er det noen spesielle krav til hva man må ha innen utdanning, for å kunne være aktuell til å jobbe som flyvertinne?
  Har veldig lyst til å jobbe som dette, men er usikker på om jeg må ta noen fag som privatist for å få kompetansen.

 20. Diem sier:

  Hei 😀

  Jeg har veldig lyst å prøve ut som flyvertinne, men jeg er usikker på om jeg faktisk passer inn eller har kravene som er satt. Jeg er 22 snart og har jobbet som servitør på en stjerne michelin restaurant før. Er det bare å sende cv? Eller burde man f.eks ta kurs og sånt?

 21. Line sier:

  Hei!:)
  Jeg har fått jobb som vikariat, dersom jeg består kurset selvsagt! Veldig glad for det:) men ser at du har svart tidligere at det er vanskelig å få fast stilling. Lurer derfor på om de fleste som jobber som cabin crew i Norwegian kun har vikariter? Fikk du fast stilling? Har veldig lyst til å fortsette i denne jobben..

  • FlyVerten sier:

   Hei Line!

   Grattis så mye med jobben. Klart du fikser kurset! I Norwegian er det for tiden veldig vanskelig å få fast stilling ja. De som er ansatt i løpet av de siste to årene er stort sett i vikariater. Jeg fikk tilbud om fast stilling for to og et halvt år siden, men takket nei da fordi det passet dårlig.

   Nå er jeg i vikariat, og det passer meg egentlig ganske bra. Men det kommer jo veldig an på hva slags livssituasjon man er i.

   Dersom man gjør jobben sin bra, så tror jeg absolutt at du kan jobbe her lenge som vikar. Og etterhvert vil de måtte tilby deg fast stilling for å kunne beholde deg. Ref.: http://www.aftenbladet.no/nyheter/okonomi/jobb/Du-har-rett-pa-fast-stilling-etter-flere-ar-som-vikar-3113076.html

   Når begynner kurset?

 22. Kristine Ann sier:

  Hei:)

  Jeg fikk invitasjon fra norwegian til en sånn assessment day og intervju process og lurer på om hvordan er intervju da. Hva slags spørsmål kan man få? Kan du gi meg litt tips? :) Tuses takk!

 23. Natalie sier:

  Hei! Veldig fin blogg:)
  Jeg skal på intervju til norwegian neste uke, og lurer litt på om det er noen spesiell kleskode?
  :)

  • FlyVerten sier:

   Hei Natalie! Sorry sorry sorry for at jeg ikke har svart på denne. Ah… håper det gikk bra! 😀

 24. Mette Helene sier:

  Hei!

  Lurer på hvor lang tid det vanligvis tar før man hører noe fra Norwegian? Og om de i det hele tatt gir deg tilbakemelding uansett om du er aktuell eller ikke? :)

  på forhånd TUUUSEN TAKK for svar! :) og ha en fin helg!

  • FlyVerten sier:

   Vet du hva Mette Helene… jeg aner virkelig ikke! Har du vært på intervju? Spørs helt hvor langt inn i intervjurundene de var kommet sikkert. Var du en av de siste som ble intervjuet, var du en av de første – det avgjør jo det meste. Men håper det gikk bra, og at du hører noe snart 😀

 25. Sadia sier:

  Hei! Takk for masse nyttig informasjon :)
  Jeg lurte på om det har noe å si om man har dårlig syn? Sånn rundt -4/-5, og bruker kontaktlinser.
  Og angående svømming, må man kunne svømme på rygg også eller holder det med å kunne svømme på magen?

  Takk på forhånd for svar 😀

 26. Jenny Anita sier:

  Hei :))
  Jeg jobber med tirnus nå, 5uler på/av, men har et ønske om å jobbe som Flyvertinne og lurer på hvordan arbeidstidene er ?

  Må man søke jobbe for så bli sendt på kurs??

 27. Hei!
  Jeg har et stort ønske å jobbe som flyvertinne i Kristiansand Kjevik. Vet du hvor jeg kan få søkt der?
  Jeg har fagbrev innen salg og service, er det et pluss å ha med som søker?
  Håper på svar, takk for god informasjon!!

 28. Cecilie Bakkelid sier:

  Hei, jeg lirer på om man er «sikret» jobb hvis man kommer inn på kurset? Skal på intervju i morgen, men har fast jobb. Kvier meg litt for å si opp den hvis jeg da ikke får jobb etter kurset?

 29. Annabell sier:

  Hei! Jeg har et stort ønske om å bli flyvertinne. Men fullførte ikke det siste året på videregående skole. Jeg har mye service erfaring både innenlands og utenlands. Er det enda muligheter for å fortsatt kunne bli flyvertinne selv om jeg ikke har vitnemålet?

 30. Annabel sier:

  Hi, brilliant blog! I was just wondering when you did the cabin crew course if it was taught in norwegain or English?
  Thanks, Annabel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>